द्वैपायन दास Admin
Poèet pøíspìvkù : 182 Join date : 15. 12. 11 Age : 30 Location : Praha / Prague
| Předmět: Zapékané těstoviny 08.04.12 18:17 | |
| INGREDIENCE:těstoviny (vřetena, kolínka, flíčky) 500-750 g. květák brokolice Tofu párky asafoetida 1/2 čl olej mletý kmín 2-3 čl pepř 2/3 čl sladká paprika mletá 1/2 čl máslo 2 pl hl. mouka 3-6 pl mléko eidam (nebo panýr-domácí sýr) 30-40 dkg sůl 1,5 čl (dle chuti) kurkuma 1/3 čl (špenát) PŘÍPRAVA: Dávka je pro 5-6 osob. Vaření začneme uvařením těstovin dle návodu, 7 min. květáku a 4 min.brokolice v osolené vodě - každé v samostatném hrnci. Brokolici rozdělíme na menší růžičky. Mezitím ve druhém větším hrnci (alespoň 8 litrů - pokud nemáme, přesypeme vše později do velké mísy a mícháme dál už v ní - počínaje přidáním květáku) osmažíme Tofu párky nakrájené na kostičky, přidáme nastrouhanou asafoetidu a taky lehce osmahneme - pozor jen tak aby se nám párky nezačaly připalovat! Poté přidáme kmín, pepř, papriku, chviličku orestujeme a přisypeme povařený květák, který vařečkou rozdrtíme na sypkou směs. Prázdný hrnec od květáku můžeme použít na sýrovou omáčku. Necháme rozpustit máslo, přisypeme mouku a uděláme jíšku. Pak přidáme deci mléka, třetinu sýra nastrouhaného na hrubo, sůl a kurkumu. Sýr se začne rozpouštět - umícháme do hladka... Poté omáčku přimícháme do směsi, přidáme brokolici i uvařené těstoviny a dobře promícháme. Jídlo bývá po upečení poněkud suché, což můžeme vyřešit přidáním trochy oleje do směsi. Nic nepokazíme ani přimícháním mraženého špenátu - tato verze je taky velice zajímavá. Hluboký plech nebo pekáč vymázneme lehce olejem. Směs přesypeme do plechu a posypeme zbytkem nastrouhaného sýra - můžeme shora ještě trochu posolit a popepřit. Pečeme 30-40 min. Čas: 45 min. + pečení | |
|