1) Důvod vybrání Vaší přezdívky.द्वैपायन दास (Dvaipāyana dāsa) je mé duchovní jméno. Dvaipāyana znamená "narozený na ostrově", je to jedno z jmen Vyāsadevy (celým jménem Kṛṣṇa Dvaipāyana Vyāsa), spisovatele Véd. A dāsa vyjadřuje, že jsem jeho služebníkem.
Toto jméno na mě velice pasuje. ,.-) A vyjadřuje mou povahu, což by také skutečné duchovní jméno mělo.
2) Váš věk.Mému současnému tělu je podle západních zvyklstí 18 lét.
3) Stručný životopis.Narodil jsem se 8.7.1993 v Náchodě jako David. A později jsem byl pokřtěný jako Josef od katolického pátera Zbyška Čendlíka.
Již v kočárku se traduje má první zajímavá příhoda, na kterou si ale nepamatuji, babička a druhý děda mě vezli vedle řeky Metuje, když tu udeřil do řeky blesk, načež se z řeky vyvalil nazelenalý kulový blesk, který přeběhl přes můj kočárek a pak zmizel. Další příhoda, která předznamenala moje budoucí směrování, se mi stala již ve školce, když jsem zpíval písničku "Foukej, foukej, větříčku, shoď mi jednu hruštičku." a ona mi skutečně spadla přímo do ruky.
V mládí jsem odmítal jíst maso, ale nakonec jsem k tomu byl přinucen a přijal jsem to.
Zažíval jsem hodně zajímavých dobrodružství a zážitků doma a v Hradecké katolické škole, která byla původně hradem.
Zažil jsem astrální cestování a ovládal jsem vítr. Zajímavý byl i způsob, jak jsem to někdy dělal, zpíval jsem jméno Narjan.
(Obecně mými oblíbenými slovy byla slova, která mají v saṃskṛtu nějaký zajímavý význam.)
Nejpodstatnější ale bylo, že jsem si hrál na Boha, sám jsem žil ve svém světě - ve své hlavě, kde jsem byl Bohem, toto vědomí mi posléze velice pomohlo přiblížit se k poznání Absolutní Pravdy.
V 11letech jsem přestal jíst vepřové, bylo to, když jsme se přestěhovali do Prahy. Mé schopnosti se začali vytrácet kvůli omezenému kontaktu s přírodou a znečištění vědomí, ale o to více jsem se začal zajímat o teorii magie a okultní vědy. Také jsem se zajímal o fenomén vampirismu. A občas jsem chodil na mše nějakých lepších kazatelů.
Měl jsem i jakousi vlastní představu o Bohu a žil jsem s tím vědomím, že něco vím, ale zná to jen nějaký osamělý mág či mystik, ale není to žádná větší společnost či organizace. Nevěřil jsem doktrínám a dogmatům, nad vším jsem se snažil logicky uvažovat. Proto mě také zaskočilo, když jsem se na Vltavské střetl s Madhusūdana dāsem, který mě k sobě zavolal se slovy "Ty vypadáš inteligentně, pojď sem." a nabídl mi nějakou literaturu, myslel jsem si, že je to něco podobného jak nějaké jehovistické časopisy nebo braková literatura z tehdejšího okultního koutku v Luxoru. Byl jsem značně skeptický, ale když řekl, že jsou za dobrovolný příspěvek, tak jsem pookřál. Nejprve mi nabízel Bhagavad gītu a říkal, že je to základ, odmítl jsem se slovy "Co si o mě myslíš." a následně si za dobrovolných 200kč koupil něco "těžšího" - Bhāgavatapurāṇu první díl prvního zpěvu.
Začal jsem ji číst a zjišťovat, že není v rozporu s mými tehdejšími realizacemi a že mě dokáže i obohatit. Začal jsem se více zajímat a vygoogloval si stránky farmy
Krišnův dvůr, poté jsem si našel Madhumandala dāse na FB, koukl mu na profil, kde měl pár gramatických chyb, opravil jsem mu je, začali jsme se spolu bavit a on mě pozval na program do
Govindy na Palmovce na program. Nicméně jsem se zatím zdráhal přijít. V té době jsem již jedl převážně BIO věci či věci bez éček a asi 2,5 měsíce jsem byl vegetarián. Šel jsem si jednou koupit jídlo do
Country lifu v Melantrichově ulici a potkal jsem po cestě harinām saṃkīrtan a řekl jsem si, když už je to něco jako moje víra, tak bych se mohl připojit. Nesměle jsem potleskával vzadu a trochu zpíval. Na konci mě prabhu Sláva také pozval na program a já se nakonec rozhodl že přijdu. Program se mi velice líbil, při kázání v kostele jsem měl vždy plno otázek a narazil na hodně nesrovnalostí, ale na této přednášce jsem až na jednu drobnost žádné otázky neměl a prasādam mi také velice zachutnal.
Hned na druhém harināmu jsem dostal do ruky vlajku a od té doby ji nosím téměř pokaždé, když na harinām dorazím, což je poměrně velmi často.
Nejprve jsem chodil hlavně na Palmovku a do chrámu, jednou jsme ale šli zpívat s Bibim a Ondrou na Petřín a přišel tam za námi i Jayadev dās (nynější Bhaktivedānta Yati mahāraj) a ten mě posléze vzal do
Gopálu, tak jsem začal chodit i tam.
Jednou tam přijel i můj guruji Premagopāla gosvāmī prabhupāda. Původně jsem neplánoval přijmout zasvěcení mimo ISKCON, ale nedlouho předtím jsem se v Lužském templu na den zjevení pána Balarāma dozvěděl, jak se má vybírat správný guru a mé srdce mi velelo, že toto je ta správná volba. Dokonce se mi po vyslechnutí Premagopālovy přednášky zdál velice zajímavý sen, ve kterém jsem sloužil Kṛṣṇovi jakožto malému modrému chlapečkovi a občas jsem si uvědomoval, že sloužím Nejvyšší Osobnosti Božstvtí a ve snu upadal do extáze.
30.srpna 2011 jsem přijal rovnou druhé brāhmaṇské zasvěcení a jméno Dvaipāyana dāsa.
Nyní se snažím co nejaktivněji se podílet na misi Pána Caitanyi.
4) Vztah k životu.Beru život v tomto lidském tělo jako velikou milost, neboť jedině v lidském těle máme možnost dosáhnout seberealizace.
Život tedy beru jako jakousi školu, kteréžto diplomem má být seberealizace. Tělu nepřikládám moc velký význam - jen leštění klece kanárkovi moc nepomůžeme, musíme ho nakrmit, touto krmí je rozvoj transcendentálního poznání, zvyšování odpoutanosti a upřímná oddanost Nejvyšímu.
5) Vaše zkušenosti s západní a východní mystikou a náboženskými systémy.Dříve jsem se hodně zajímal o magii, zejména o Bardona a jemu podobné mystiky. Pracoval jsem také s léčením pomocí čchi a trénoval si telekinezi, pyrokinezi a hlavně aerokinezi. Zajímám se o astrální cestování, jemnou hmotu, různé typy vidění a komunikaci s vyššími bytostmi.
Četl jsem Bibli i Korán, jinak čtu zejména Védskou literaturu, kterou se snažím podrobně studovat.
Jelikož jsem zasvěcený brāhmaṇa, tak se zajímám nutně i o správně vykonávanou službu Božstvům.
6) Proč mezi Nás přicházíte. Jaké problémy si v životě řešíte, na co hledáte odpovědi.Toto fórum jsem založil, protože tu zatím takto zařízené fórum o podobné problematice není a myslím si, že může pomoci hodně lidem. Také ho hodlám využívat při kázání, abych se nemusel pořád opakovat, ale mohl lidi odkázat na patřičná místa, ušetří mi to mnoho práce a já budu mít více času na to kázat efektivněji.
Co se týče toho, co si řeším, tak se snažím být nezávisle přemýšlivý a vše si ověřovat z několika úhlů pohledu, snažím se předávat to nejlepší, co jsem pochytil, ale je možné, že občas dělám nějakou chybu, všichni děláme chyby, já se snažím jít do hloubky a věcí a je možné, že se někdy začtu trochu topit, ale takový už je život a naše omezené poznání.
7) V čem si myslíte, že vynikáte, dělání jakých věcí vám přijde pro Vás přirozeně vhodné, odpovídající Vaší povaze?Myslím si, že mám trochu talentu na jazyky a mohu se tedy věnovat tomuto odvětví. Snažím se porozumět saṃskṛtu a latině. Rovněž překládat hodnotná díla a články z angličtiny a podobně.
Také mě baví sepisovat různé články, takže toto je také pole, kde mohu přispět.
Rovněž jsem velice hloubavý člověk, co se týče poznání a mám sklon jít velice do hloubky, takže některým lidem mohu svým vysvětlením ušetřit dlouhý čas, který by věnovali hledání odpovědí a také pomoci lidem, kteří pochybují o správnosti této cesty, kvůli povrchnímu pochopení některých věcí. A lidem, co jsou jednodušší povahy mohu poskytnout alespoň nějaké zajímavé informace a poradit jim, jak zkvalitnit jejich kázání...
Zároveň si myslím, že dokážu vykládat věci upřímně a jaksi lidsky, díky mým předchozím zkušenostem mnohdy vím, jak se lidi v dané situaci cítí a svůj výklad tomu dokáži přizpůsobit.
V neposlední řadě se také zajímám o internet a jeho možnosti, takže mohu poskytnout dobré prostředí na internetu a patřičnou reklamu.
Mno, a také mám hodně konexí na různých místech, takže můžu spoustu věcí nějak zařídit.
8) Vaše tvorba (články, povídky, poezie, blog ect.) .Mé články budu uveřejňovat postupně na tomto fóru. Stránky ani blog nyní nevedu.
9) Koníčky, zájmy, oblíbené věci (Knihy, filmy ect.).Baví mě zpívání. Rád skládám písně a básně. Zajímám se o historii. Rád chodím na různé demonstrace. Mám rád řešení různých záhad. Zajímám se o psychologii. Rád tluču do bubnu. Mou oblíbenou knihou je Život pochází ze života a filmem Malý Buddha.
Jo a zpívám si ve sprše.
10) Další zajímavosti, zážitky ect.Zážitků mám až až, vydalo by na celou knihu, ale myslím, že zatím toto stačí. ,.-)